12.4.2024. 10:03
1
Francuska će biti kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici
FOTO: EPA
Francuska je jedna od kosponzora Rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj će se glasati na Generalnoj skupštini UN-a.

Ovu informaciju potvrdio je i predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Makron je kazao da Francuska pamti i uvijek će pamtiti patnju koju je BiH iskusila prije 25 godina u najmračnijim trenucima koje je Evropa vidjela od završetka Drugog svjetskog rata.

"11. Jula 1995. i u danima koji su uslijedili ovdje u Srebrenici u BiH se desila jedna od najgorih tragedija u modernoj historiji. Francuska nije zaboravila više od 8.000 žrtava, odraslih i djece, koji su ubijeni. Sa dubokim emocijama pozdravljam preživjele žrtve genocida i njihove porodice i izražavam iskreno saučešće.", istakao je.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.