19.12.2017. 17:25
0
Dan žalosti i velika tuga u Žepču: Dvadesetjednogodišnjaci krenuli na službeni put, pa izgubili život
Dvadesetjednogodišnjaci Josip Antolović i Marin Kopić poginuli su jučer u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu M-17 u mjestu Poljice kod Maglaja.

Obojica nastradalih mladića bili su porijeklom iz Žepča, a živote su izgubili na putu za Teslić. Kako se doznaje, obojica su bili zaposleni u telekomunikacijskoj tvrtki i u vrijeme nesreće bili su na službenom putu.

U nesreći su osim Caddya u kojem su se nalazili nastradali mladići učestvovavali Renulat Megane i autobus.

Stravične scene smrskanih automobila mogle su se naći na cesti. Caddy u kojem su se nalazili mladići bio je u neprepoznatljivom stanju. Vatrogasci su bili primorani sjeći lim da bih došli do povrijeđenih Žepčaka, nakon čega su prebačeni u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Ljekari ove ustanove činili su nadljudske napore, ali usljed teških povreda mladići su preminuli.

Telekomunikacijska firma "Čutuk" u kojoj su Marin i Josip bili zaposleni nije davala više informacija o tragično nastradalim mladićima.

“Da, obojica su radila kod nas i trenutno ovdje nema niko ko vam može dati izjavu. Saradnici su otišli kod porodice jednog od stradalih kolega", izjavila jedna od uposlenih djevojaka ove firme za Nezavisne novine.




Na mjestu nesreće je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je tokom uviđajnih radnji angažovan i sudski vještak iz oblasti saobraćaja.

Cesta između Zenice i Doboja na kojoj se dogodila nesreća je među najprometnijima u BiH jer predstavlja glavni saobraćajni pravac od Sarajeva prema Hrvatskoj, nepregledna je i u lošem stanju te se stoga tamo redovno dešavaju nesreće, često sa smrtnim ishodom.





U Žepču dan žalosti

Povodom tragične smrti dvoje mladih Općine Žepče, Josipa Antolovića i Marina Kopića, 19. decembar proglašava se Dan žalosti. Obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Žepče, javnim preduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina Žepče.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima. Obavezuju se elektronski mediji na poručju ove općine da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Prema nalogu tužioca najvjerovatnije će biti izvršena obdukcija tijela koja bi mogla pokazati tačan uzrok ove sabraćajne nesreće.



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.