19.12.2017. 20:15
0
"Zlostavljanje je trajalo deset godina. Udario me šakom u lice i izbio mi zube. Komšije i rodbina nisu znali šta mi se dešava, jer sam bila izolovana"
Sigurne kuće su ustanove namijenjene su privremenom zbrinjavanju žena, djevojaka i malodobne djece - žrtava porodičnog nasilja i predstavljaju realizaciju prava žrtve nasilja u porodici na fizičku i psihičku sigurnost.

Ekipa Source portala posjetila je jednu takvu ustanovu u Sarajevu gdje smo porazgovarali sa menadžericom ove kuće Amrom Muslić.

Smještaj u Sigurnu kuću vrši po preporuci Centra za socijalni rad, policijskih uprava, naloga tužilaštva ili prijavom na SOS telefon za prijavu nasilja.

Razgovarali smo sa jednom žrtvom prodičnog nasilja koja je pomoć potražila u ovoj Sigurnoj kući.

Cijeli razgovor možete pogledati u video prilogu.

 

Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.