24.7.2018. 14:28
0
"Kako ti krv na uši ne procuri od toliko pakosti i zla u sebi. Ovakve sotone treba istjerati iz Srbije"
Brojne svjetske javne ličnosti poput Angeline Jolie, ali i političara iz Hrvatske poslale poruku saučešća povodom smrti Hatidže Mehmedović, srebreničke majke, simbola borbe za istinu i pravdu, srbijanski radikali ne miruju, već vrijeđaju.

To je najbolje pokazao tvitt Vjerice Radete, zastupnice Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije, koja je svom Twitter profilu objavila je sramnu poruku nakon smrti Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja Majke Srebrenice.

“Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?”, napisala je bez imalo stida i srama Radeta. 



Njena izjava ili nebuloza izazvala je negodovanje javnosti u BiH.

Jedan od onih koji je žestoko kritikovao riječi zastupnice Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije je i kandidat za potpredsjednika RS-a Ćamil Duraković, koji je na svom FB profilu Radetu Vjericu nazvao spodobom.



"To je jedna od brutalnijih uvreda na račun žene kojoj su ubili dva sina i muža u genocidu. Još vise razočarava činjenica da je ona potpredsjednica parlamenta Srbije. Mislim da od nje lično nećemo nikad dobiti izvinjenje s obzirom na to da je članica srpske radikalne stranke na čijem čelu je prsuđeni i ratni zločinac,  ali u najmanju ruku Parlament Srbije kao institucija mora da se izvine i ogradi o takvih izjava koje daju zvaničnici", izjavio je Ćamil Duraković za Source.

Da li izjava Radete Vjerice predstavlja odnos Srbije prema genocidu u Srebrenici?


"Kako ti krv na uši ne procuri od toliko pakosti i zla u sebi. Je*o ti pas mater ratnohuškačku i ratnoprofitersku", "Ovakve sotone treba istejrati iz Srbije ili joj zabraniti bilo kakav politički rad", "Ma samo teška, doživotna robija, uz najteži fizički rad", "Gospođo Radeta. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali zaista mislim da morate na liječenje. Ne ide ovo ovako više", samo su neki od komentara Radetinih pratioca na Twiteru ostavili.


"Poražavajuće je to što je osoba sa potpuno fašisoidnim stavovima, koje javno plasira svaki dan, izabrana od strane srpskog naroda da ga zastupa, te kao takva legitimno postavljena da poziciju potpredsjednice Narodne skupštine Srbije. Dakle ovdje govorimo  o nespremnosti Srbije na katarzu, štaviše i dalje se radi na vrijeđanju preživjelih, pa evo i mrtvih. Svim tim postupcima i porukama iz Srbije vidimo da je Srbija odgovorna za nesprečavanje genocida i to je jedini razlog zašto bježe od istine i činjenica", rekao je Ćamil Duraković.


Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.