16.1.2019. 15:50
2
"Ne razumijem ljude koji koriste steroide u teretanama. Rekreativci kod nas sve više kupuju steroide na crno, samo kako bi nabacili mišiće, a kad prestanu sa upotrebom..."
Trening u teretani bi uvijek trebao biti programiran te imati jasno određenu strukturu s obzirom na ciljeve koje želimo ostvariti.

Kako bi postigli željene ciljeve i oblikovali svoje tijelo, mnogo pažnje treba da posvetite ishrani i suplementaciji.

Ubacivanje suplemenata u vaš svakodnevni režim ishrane prije ili poslije treninga može da vam omogući prijeko potrebnu prednost, ali suplemente ne smijete da koristiti na svoju ruku, kako ne bi izazvali neželjene reakcije, ukoliko ste možda alergični na neke od njih. Zbog toga, jako je bitno da se prije upotrebe supelmenata konsultujete sa stručnom osobom ili svojim ljekarom.

O ovoj temi razgovarali smo sa kineziologom i fitnes trenerom Adnanom Baždarevićem, koji nam je dao određene upute o čemu treba da vodimo računa prije konzumiranja suplemenata.

Govorili smo i o nedozvoljenim sredstvima, tzv. steroidima, njihovom efektu na ljudsko tijelo, kao i nuspojavama koje oni mogu izazvati.

Upotreba steroida u krugu mladih zbog povećanja mišića ili smanjenja masnih naslaga dovodi do narušavanja psihičkog i fizičkog zdravlja ljudi i na pojavu nasilja.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Almir Biber

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.