24.10.2019. 14:04
2
Dobro se dobrim vraća: Pomogao sam Kinezima da poprave auto, a oni su me nakon toga pozvali u Kinu!
Ako bi se o turističkim atrakcijama, građevinama, modernim i onim starim zgradama u Sarajevu moglo pisati i pričati danima, ipak to nije nešto što Sarajevo čini posebnim. U glavnom gradu ove male države, ono što je najposebnije su - ljudi. Ljubazni, gostoprimljivi, opušteni i sposobni cijeli dan ispijati kafe i voditi kojekakve, ozbiljne i neozbiljne razgovore. Iako nije prevelik grad, za uraditi sve ono što želite u Sarajevu, nikada nećete imati dovoljno vremena.

Za sklapanje prijateljstva, građani glavnog grada BiH uvijek su raspoloženi, a kada uz to dodate gostoprimljivost i ljubaznost, dobijete paket koji čini jednog Sarajliju. 

A da su spremni pomoći drugima u  nevolji, najbolje pokazuje primjer je Sarajlije Edin Zukića, inače vojnika OSBiH, koji je prije nekoliko dana prolazivši pored zgrade Doma OS BiH, ugledao momka i djevojku, državljane Kine, kojima se auto pokvarilo. Ispričao nam je šta se nakon toga dešavalo.

"Pokvarilo im se auto, pa sam sa kolegom prišao i pomogao da upale, a kasnije ih odveo u  nekoliko servisa da to poprave, vozeći njihov automobil. Nakon svega toga, odveo sam ih do njihovog apartmana, jer se nisu mogli snaći u velikom Sarajevu. Bilo je to previše za njih", govori nam Zukić

Kako bi mu se odužili za pomoć, državljani Kine pozvali su Zukića na večeru.

"Da, kasnije smo otišli na večeru, tog dana smo proveli 7, 8 sati zajedno. Rekli su mi kako su o Sarajevu čuli sve najgore po pitanju kriminala i sigurnosti općenito. Međutim, istakli su da sam ih svojim djelima i razgovorom na tečnom google transletu, uvjerio u suprotno, jer su na kraju otišli prezadovljni", govori nam kroz smijeh Zukić.

Međutim, ni tu nije bio kraj iznenađenjima koje su Edinovi novi prijatelji za njega priredili. 

"Kad su stigli kući, javili su se na moje veliko oduševljenje. Pa eto, dobio sam poziv da sa porodicom posjetim Kinu uz plaćene troškove. Čim dijete malo odraste, putujemo za Kinu", rekao je za kraj razgovora Edin Zukić.

Fotografija Edina Zuke Zukica.



(Admir Oručević)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.