2.8.2021. 13:00
6
"Inzko je nametnuo zakon o negiranju genocida i samo dolio ulje na vatru. Njemu je bilo lijepo u BiH, bio je veseo za veliku platu koju je dobivao"
U OHR-u danas novi visoki predstavnik Christian Schmidt preuzeo dužnost od Valentina Inzka.

Schmidt je u svom prvom obraćanju kazao da dolazi kao prijatelj naroda u BiH.

„Neophodno je da ne samo da razgovaramo sa zvaničnicima već i onima koji su svih ovih godina Valentinu slali pisma i izražavali svoje mišljenje. Čast mi je služiti ovoj zemlji i njenim ljudima u BiH u narednim godinama.

Preuzimam dužnost čvrsto odlučan da pomognem ljudima ovdje, ljudima koji rade da bi prehranili svoju porodicu, koji žele izgraditi život zajedno sa drugima.

Važno je reći da je ovo jedna izuzetna pozicija. Ta pozicaj je izgrađena i posljedica je razgovora kojim je zaključen Dejtonski mirovni sporazum kako bi se omogućio mir.

Obavljati taj posao je što se mora raditi sa dubokim poštovanjem za one koji su izgubili život u ratu i one koji su počeli da rade na evropskoj budućnosti BiH.

Nije lako dostići dogovor o nekim pitanjima kada je riječ o zajedničkoj budućnosti, i zato sam tu kako bi u ime međunarodne zajednice provodio mir i kako bi pomagao građanima ove zemlje konstitutivnim narodima i ostalim kako bi došli u jednu uravnoteženu situaciju, naglasio je Schmidt.

O funkciji novog visokog predstavnika razgovarali smo sa političkom analitičarkom Ivanom Marić.


Novinar: Admir Oručević

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.