11.10.2021. 18:30
0
"Ne mogu ja momku zabraniti da ode u Njemačku kad ga zove daidža ili da traži posao. 80 posto tih momaka završe kao izbacivači ili konobari..."
Trener kluba Skill gym Báza Thai Box iz Tuzle Isak Memišević, govorio je za Soruce portal.

Svoje bogato trenersko iskustvo sticao je po najboljim borilačkim kampovima u Holandiji. Tokom takmičarske karijere bio je član prve poslijeratne kickbox reprezentacije BiH davne 1996. godine.

Najzvučnija imena u kickboxu u našoj zemlji bila su pod njegovom trenerskom palicom.

Sa Memiševićem smo govorili o problematici u kojoj se ovaj sport u nalazi u našoj zemlji, s obzirom da neusvajanjem zakona o sportu, najtalentovaniji borci budu primorani  praktično na samom početku svoje karijere privesti kraju. 

Memišević kaže da je teško nabrojati sve talenotavne borce iz BiH koji su zbog nedostatka podrške, prestali sa treniranjem i svoju sreću potražii u nekim drugim životnim sferama.


Cijeli razogovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.