18.11.2021. 15:18
3
"Nije Miralem Pjanić samo krivac, ne može biti. Pušio je sigurno šišu i ranije, a znao je odigrati vrhunske utakmice. To rade i igrači Sarajeva i Želje"
Još se ne stišavaju strasti uzburkane lošim igrama naše nogometne reprezentacije u dvije posljednje kvalifikacione utakmice.

Porazi, prije svega od Finske, a zatim i Ukrajine, najbolje pokazuju kako trenutno kotiramo na svjetskom fudbalskom nebu.

Od reprezentacije koja se rame uz rame prije nekoliko godina nosila sa najvećim svjetskim silama, pali smo na jako niske grane. Naravno i u ovim kvalifikacijama bilo je nekoliko dobrih utakmica, ali kontinuitet dobrih igara je ono što čini razliku između vrhunskih i prosječnih ekipa.

Tako su naš tim nakon utakmice protiv Ukrajine, mediji u Finskoj nazvali slabim. Logično, jer smo laganim porazom, automatski i njih izbacili iz baraža.

Najneuspješnije kvalifikacije su iza nas, razlozi za takav rezultat tek treba da se pronađu, za što će biti potrebna detaljna analiza.  Ponašanje igrača mimo terena je jedan od segmenata u budimo iskreni, veoma lošem sistemu, na koji će se obratiti posebna pažnja.

Daleko smo od kulta reprezentacije koji trenutno ima Srbija, a u čemu su od zemalja iz regionu, neprikosnoveni Hrvati. Koliko će nam trebati da se vratimo na staze iz recimo, 2014. godine, ostaje upitno. 

O posljednjim utakmicama danas smo telefonski razgovarali sa dugogodišnjim sportskim novinarom, Jasminom Ligatom.

U priloženom videu poslušajte šta je kazao za naš portal


(Admir Oručević)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.