2.4.2022. 9:23
2
"Ovo što mi se dešava je radi politike i zbog toga sto sam dobar sa Dinom Konakovićem. Neka ljudi vjeruju da sam oprao pare i sarađivao sa narkokartelima, presude govore drugačije"
Gordan Memija, sarajevski biznismen i vlasnik firme "FotoArt", pušten je na slobodu, kao što smo ranije i prenijeli.

Memija je uhapšen u akciji "Meta" koju po nalogu Tužilaštva ZDK proveo MUP ovog kantona te MUP Kantona Sarajevo. 

Prva stvar, priveden sam jutros, policija je ušla u moj stan. Policajci su bili veoma korektni, zahvaljujem se svim policijskim strukturama, i Tužilaštvu ZDK na profesionalnom postupanju. Druga stvar, dao sam izjavu u Tužilaštvu ZDK. Postupajuća tužiteljica je uvidjela da nema nikakve moje odgovornosti i da nisam počinio nikakvo krivično djelo i odmah sam pušten. Treća stvar, pročitao sam tekst Avde Avdića u kojem spominje Elmedina Konakovića, kao mog kuma, gdje se naslađuje mom hapšenju i govori da sam opet ja neki kriminalac, ali evo ovaj izlazak iz pritvora pokazuje da ja nisam kriminalac i da je možda on! Jer smješta u tekstovima i stalno laže. Da podsjetimo, sedam tekstova Avdo Avdić je izgubio na Sudu. On je kriminalac - kazao je Memija.

Na pitanje šta je s ostalim uhapšenima, odnosno ima li informacije, Memija je kazao:

- Ja te ljude ne poznajem. Očuza (Mahira, op.a.) sam vidio jednom u životu. Nije bilo elemenata da se zadržavam dalje u pritvoru, da se određuje pritvor niti je Tužilaštvo predlagalo takvu mjeru. 

Novinarska ekipa je konktaktirala je Memiju kako bi nam detaljnije opisao svoju ulogu u cijelom slučaaju. Međutim, ostali smo uskraćeni za komentar, isključivo zbog mjera zabrane koje je Memija dobio od Tužilaštva, uz obećanje da ćemo kada za to dođe vrijeme biti prvi mediji kojem će otkriti sve podatke.

U proteklom periodu Memija je dao nekoliko intervjua za Source u kojima je govorio o svojoj navodnoj umješanosti i vezama sa narkokartelom 'Tito i Dino'. Spominjao je presude koje je na sudu dobijao protiv novinara Avde Avdića, protiv kojeg je zbog njegovih tekstova u kojima se spominje Memijino ime, podnio više krivičnih prijava.


Posljednji intervju koji smo sa Memijom uradili u januaru ove godine, možete pogledati na ovom linku.

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.