27.4.2022. 12:29
0
Kakvu smo to utakmicu sinoć zapravo gledali: To vam je kao da se ovdje u Bosni sunčate u potoku, a maštate o Maldivima
Sinoć smo svjedočili nestvarnoj fudbalskoj predstavi na Etihadu, u dvoboju Manchester Cityija i Real Madrida.

Pregršt lijepih poteza, akcija, u utakmici u kojoj je prikazano sve ono što fudbal čini, po mnogima, ipak najbitnijom stvari na svijetu. Na kraju, kao šlag na tortu,  krunisana je sa 7 golova u mreži. 

Teško je izdvojiti jednog pojedinca koji je individualno odskakao od ostalih, ali jedno ime se nakon meča najviše spominjalo. Riječ je naravno o kapitenu Reala, Karimu Benzemi.

Kada je na samom početku susreta City poveo sa 2:0, Benzema je još jednom zablistao, te svojim golovima, ali i očigledno motivacijskim potezima i gestikuliacijama, motivisao svoje saigrače da se ne predaju, što im je na kraju donijelo rezultat koji ih itekako ostavlja u igri za plasman u veliko finale.

"S obzirom na snagu sinoćnjih protivnika, s razlogom možemo reći da su za prolazak dalje u takvom duelu, neophodne dvije utakmice. Teško da će druga utakmica biti na nivou one od sinoć, jert sinoć smo gledali svu ljepotu fudbala, najbolje igrače na jednom mjestu i duel dva vrsna stručnjaka. Posmatrajući to iz naše perspketive, to vam je isto kao da  seu Bosni sunčate u  potoku, a maštate o Maldivima, tako to nama izgleda. Pričao sam sa kolegama i konstatovali smo da u našoj ligi, samo Borac iz Banja Luke napravi manje prekršaja nego što bude golova na utakmici, a to je baš bio slučaj u sinoćnjoj utakmici", izjavio je za naš portal sportski novinar Sinan Sinanović, te dodao da u drugoj utakmici daje blagu prednost Realu iz Madrida.

"Isključivo zbog Ancelotija dajem prednost Realu. Riječ je o svjetskom treneru koji možda nema karizmu nekog showmena pored klupe, ali svojom smirenošću i neospornim fudbalskim znanjem, iz svojih igrača izvlači ono najbolje kada je najpotrebnije", govori Sinanović.

Večeras je na rasporedu druga polufinalna utakmica između Liverpoola i Villarreala. Iako je po svim fudbalskim parametrima Liverpool favorit, nikako ne smiju potcijeniti ekipu kojoj najviše odgovara kada je protivnik napadne, pa da može odgovoriti iz svojih ubitačnih kontranapada, a kada tome dodamo da ih sa klupe predvodi Unai Emery, po mnogima najbolji svjetski trener kada je riječ o knocout fazi takmičenja, Klopovu ekipu čeka težak zadatak.

"Villarreal ima dug kontinuitet dobrih nastupa, tako da se ne može reći da je potpuni autsajder u ovom dvoboju,  ali Liverpoolova snaga, osim sjajnih pojedinaca je jak kolektiv koji posjeduju. Salah je sjajan i vjerovatno bi svojim nekim potezom mogao odlučiti utakmicu, baš kao što su to nekada radili Safet Sušić i Dragan Stojković u najjačim utakmicama", zaključio je Sinan Sinanović.


(Admir O.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.