5.5.2022. 13:35
0
Meč za pamćenje: Kako je Sarajlija koji je sinoć simpatisao City, na kraju se ipak radovao prolasku Reala u finale
Liga prvaka sinoć je ponudila još jednu noć za pamćenje, te tako još jednom potvrdila da je ubjedljivo najbolje nogometno takmičenje na svijetu.

Baš kada smo mislili da se susret sa Etihada ne može ponoviti i da ćemo u drugom meču Cityja i Reala gledati nezanimljivu utakmicu, dva supergiganta potrudili su se da nam prirede scenariji kojo ćemo pamtiti dugo.

City je tokom cijele utakmice dominirao i terensku dominaciju krunisao je u 73. minuti golom Riyada Mahreza, ali  je Real je u sudiskoj nadoknadi golovima Rodryga (90, 91+2) okrenuo rezultat i izborio produžetak. Karim Benzema iz jedanesterca u 95. minuti postavio konačnih 3:1.

 

Foto: Instagram

Liverpool je u utorak preskočio Villarreal, treće međusobno finale "Redsa" i "Kraljevskog kluba". Liverpool je slavio 1981. sa 1-0, dok je Real 2018. bio bolji sa 3:1.

 

Sinoćnja utakmica i neočekivan preokret donijela je neviđenu euforiju u BiH. U kafiću u kojem sam pratio utakmicu, drugi gol Reala proslavio se na način kao kada je Ibišević postigao prvi gol za reprezentaciju BiH na SP u susretu protiv Argentine. Lično sam svjedočio da je jedan od prijatelja sa kojima sam pratio utakmicu, a koji je na početku simpatisao City, zbog načina na koji je Real stigao do preokreta, počeo navijati za madridski klub. Inače, riječ je o čovjeku koji zagriženi Interovac, i u ovoj priči ćemo navesti samo njegove incijale M.Š., kao što sam mu nakon meča u šali i obećao. Moram napomenuti da je naglasio da će u finalu navijati za Liverpool, osim ako Real prvi ne povede...

 


Finale

Real i Liverpool igrali su u finalu 2018. godine, kad je "Kraljevski klub slavio s 3:1, osvojivši svoju zadnju titulu evropskog prvaka, ujedno treću u nizu i četvrtu u pet godina. Sljedeće sezone na tron se popeo Liverpool, a uslijedili su naslovi za Bayern i Chelsea.

Ove sezone Real je osigurao naslov španskog prvaka i može se koncentrisatii na Evropu, gdje bi Modrićeva generacija mogla uzeti petu Ligu prvaka u devet godina, što bi bio fantastičan pothvat. 

U današnjoj anketi čitateljima Source portala postavili smo pitanje:

 Za koga ćete navijati u Finalu lige prvaka?

 

(Admir O.)

Za koga ćete navijati u Finalu lige prvaka
Real Madrid
Liverpool
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.