28.4.2023. 13:43
4
"Ja sam popularan lik, portali zahvaljujući meni dižu čitanost. Pa pogledajte ko su novinari koji pišu protiv mene, jedan je rudar, ja sam mu dao pare da opremi stan"
Ramo Isak - ime koje se jučer u izmijenjenom spisku našlo za prijedlog ministra unutrašnjih poslova federacije Bosne i Hercegovine očekuje se da danas bude potvrđeno u Parlamentu na sjednici.

Naime, Isak je bivši član NES-a i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a osim toga, njegovo ime se često nalazilo u rubrici “crna hronika”. Podaci govore da je navodno dva puta pravosnažno osuđen.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) uradio je detaljnu analizu njegovih krivičnih djela te određene događaje u kojima je on bio akter detaljno opisao.

Jedna od scena kakvim se pune stupci crne hronike desila se prije skoro deceniju u centru Zenice.

Ramo Isak napustio je NES nakon što je najavio da napušta Klub zastupnika NES-a u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a u izjavi za Faktor je ustvrdio i da je za kandidaturu za ministra unutrašnjih poslova FBiH saznao iz medija.

Na pitanje da prokomentariše to što je kandidat za ministra unutrašnjih poslova, a ima dvije osude, Isak je kazao da nema presuda i da kada se traži uvjerenje o osuđivanosti može se vidjeti da nema ništa.

Mediji su objavili da su presude brisane iz evidencije, a Isak je na to odgovorio da on nije osuđivan i da ne zna ni jesu li postojale presude.

- Ja mislim da nisu ni postojale, a oni koji to pišu na sudu će to morati dokazivati – dodao je Isak.

Pitao je i šta to ima sa kandidaturom i što se ne piše gdje je on radio, šta je radio, koji čin ima, stručnu spremu, koje su njegove reference što bi ga, stava je, možda stavilo u vrh.

Kazao je i da po zakonu nije sukob interesa to što njegov sin treba glasati za Vladu FBiH u kojoj bi on bio ministar.

- Ne znam ni hoće li glasati za Vladu. Možda neće – dodao je Ramo Isak.

Ramo Isak je prije dvije godine govorio za naš portal, tada je imao funkciju zastupnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Intervju pogledajte OVDJE.


(Admir O.)
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.