24.8.2023. 12:02
0
Dogradnja i rekonstrukcija Gradske dvorane u Bihaću trebala bi biti završena do oktobra
Neočekivano dugotrajan i kompliciran proces, uz brojne radno izvođačke i zakonsko-dokumentacijske probleme pri realizaciji projekta dogradnje i rekonstrukcije dvorane "Luke", uslovili su nezadovoljstvo i nestrpljenje građana, sportista i sportskih radnika u Bihaću. Sve to je razlog i za dodatne napore svih uključenih u proces, kako bi ovaj sada vrhunski moderni sportski kompleks što prije bio na raspolaganju onima kojima je neophodan.

-Nakon završetka građevinskih radova dogradnje i sanacije fasade i krova, bravarije, sada smo u završnoj fazi uređenja interijera. Unutarnji prostor je generalno uređen sa pet novih svlačionica, uređeni su i toaleti za posjetitelje, kao i toaleti za invalide. Završen je ulaz, recepcija, kancelarijski prostor za uposlenike. U toku su podopolagački radovi na centralnom terenu, odnosno zamjena betonske podloge, termo i hidro izolacije, ili završna priprema za postavljanje novog sportskog poda - parketa - kazao je direktor Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju Grada Bihaća Ermin Lipović.

Novoizgrađeni trenažni teren na spratu gotovo je već spreman za upotrebu, s obzirom na realiziranu nabavku kompletnog novog mobilijara za cijelu dvoranu.

-Kada je u pitanju novi - trenažni sportski teren, nedostaju samo finese poput zaštitnih mrežica i naravno tehnički prijem. Nabavkom najmodernijeg mobilijara - opreme za cijelu dvoranu Luke ispunili smo mnoge zahtjevne kriterije za nacionalna prvenstvena i međunarodna takmičenja. Tu mislim na nove golove, koševe, prateću opremu za odbojku, dok ćemo zbog rukometnog terena krajnje zidove obložiti zaštitnim velurnim oblogama. Tu su novi sistem zagrijavanja, provjetravanja i ovlaživanja vazduha, dodatna tribina sa više od 400 novih stolica, mnogo veći prostor i za sportiste i posjetitelje, te novi veliki semafor koji ispunjava kriterije najprestižnijih natjecanja. Sve se uspjelo zahvaljujući investitoru - Gradu Bihaću - dodao je Lipović.

Svi planirani radovi na dogradnji i rekonstrukciji sportske dvorane "Luke" trebali bi biti završeni do kraja septembra, što je danas potvrdio i direktor Lipović.

-Već je potpisan ugovor sa izvođačem radova na uređenju vanjskog prostora, te sistema odvođenja oborinskih i fekalnih voda. Dio materijala je već stigao, a početak radova je dogovoren za ponedjeljak. Taj dio radova ne bi trebao trajati duže od tri sedmice, nakon čega čekamo sušenje podloge i postavljanje parketa. Nadam se da bi svi planirani radovi trebali biti završeni do kraja septembra - istakao je.

Realizacija ovog višemilionskog projekta čiji je investitor Grad Bihać, počeo je prije više od dvije godine, no nesporazumi i problemi na realaciji investitor - glavni izvođač radova i prilično kompleksna zakonska procedura uslovili su probijanje svih planiranih rokova za završetak, prenosi Federalna.ba

(Mubina I.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.