25.8.2023. 17:40
1
HDZ tvrdi: Komšić je sa ljiljanima obmanuo Ukrajinu i Zelenskog
Izaslanici iz HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH priopćili su da se "nastavak politike lažnog predstavljanja, podvaljivanja i sramoćenja institucija Bosne i Hercegovine dogodio ponovno kada je Željko Komšić, izabran bošnjačkim glasovima na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH, o trošku građana BiH, navodno u ime Predsjedništva BiH, otišao u posjet Ukrajini."

U saopćenju navode da je Komšić zanemario kako Bosna i Hercegovina od 19. maja 1998. ima jednu zastavu i jedan grb pod kojim djeluju predstavnici BiH na državnoj razini, ovaj put "obmanuo i napaćeni ukrajinski narod i predsjednika Ukrajine svojim znakom ljiljana tijekom službenog posjeta".

- Odavno je Željko Komšić, bez ikakve sumnje, pokazao da je izgubio sposobnost poštivanja ustavnog poretka ove zemlje i istovremeno potvrdio svoju spremnost i namjere na kršenje Daytonskog sporazuma za mir u BiH, Ustava Federacije Bosne i Hercegovine i Ustava Bosne i Hercegovine, kao i na nepoštivanje vladavine prava, navode u saopćenju hrvatski izaslanici iz HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH. 

Dodaju da je u svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić imao zakonsku i moralnu obvezu promovirati stabilnost i pomirenje, a ne djelovati suprotno tomu.

- U jednom pristojnom društvu nema mjesta za neodgovornu vanjsku politiku, narušavanje institucija BiH te politiku lažnog predstavljanja koja znači izdaju najboljih interesa onih koji su, na žalost, bili navedeni da mu ukažu svoje povjerenje. Pozivamo nadležne institucije i Ured visokog predstavnika da poduzmu odgovarajuće mjere u cilju zaštite ustavnog poretka i sprječavanja narušavanja ugleda Bosne i Hercegovine, zaključuje se u priopćenju hrvatskih izaslanika iz HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.