12.2.2024. 18:34
1
Čovićev prijedlog dobio prvu odbijenicu iz Parlamenta BiH: "Pozivam da se takmičimo u radu, konkretnim rezultatima, dobroti i solidarnosti, a ne u tome ko je veći Srbin, Hrvat, Bošnjak…
FOTO: x
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS) objavio je prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koje se tiču izbora člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Protiv ovog prijedloga, skrojenog po mjeri predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića, već je stiglo protivljenje jednog od bh. parlamentarca.

Riječ je o SDP-ovom Saši Magazinoviću, koji se oglasio na društvenoj mreži X.

"Jedan sam od brojnih građana BiH koji se ne mogu kandidovati za Predsjedništvo BiH i Dom naroda Parlamenta BiH. Jedan sam od rijetkih od njih kojem su građani dali povjerenje i izabrali me u Parlament BiH, mjesto gdje treba biti promjenjen i Ustav i Izborni zakon.

Niko ne treba da računa na to da ću podržati bilo koje rješenje kojim će desetine hiljada ljudi, pa i ja sam, nastaviti biti diskriminisani i onemogućeni u kandidaturi za institucije naše države. Znam da ovaj moj stav podržavaju kolege iz stranaka Trojke.

Zalažem se za jednakost svih. Smatram da to što je neko Bošnjak, Srbin, Hrvat ili “ostali” ga ne čini boljim ili lošijim čovjekom, boljim ili lošijim političkim izborom. Pozivam da se takmičimo u radu, konkretnim rezultatima, dobroti i solidarnosti, a ne u tome ko je veći Srbin, Hrvat, Bošnjak…", poručio je Magazinović.


 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.