29.4.2021. 17:26
0
"Sarajevo je sebe dovelo do "zida", protiv Želje ne mogu ništa kalkulisati. U Veležu i Borcu se nisu nadali da će se boriti za titulu"
Nekadašnji bh. napadač, a danas trener i fudbalski analitičar, Nedim Jusufbegović, govorio je za Source o "vječitom" derbiju, borbi za opstanak i mogućem raspletu premijerligaške sezone, te u posljednje vrijeme lošem suđenju, a dotakli smo se i propalog projekta evropske Superlige, te aktuelne sezone Lige prvaka.
Do kraja aktuelne sezone Premijer lige BiH ostalo je još šest kola, a naredno, 28. koje se otvara sutrašnjim mečevima (Radnik - Sloboda, Velež - Borac), donosi nekoliko derbija koji će mnogo utjecati na finiš sezone, jer se radi o međusobnim duelima direktnih rivala u trci za mjesta koje vode u Evropu, te borbi koja odlučuje o prvaku BiH. 

Nakon derbija u Mostaru, u subotu nas čeka "vječiti" sarajevski derbi Sarajevo - Željezničar, te hercegovački derbi Široki Brijeg - Zrinjski.

Podsjećanja radi, poredak u vrhu je sljedeći: Borac i Sarajevo po 53 boda, Velež 51, Zrinjski 49.., dok na dnu poredak posljednja tri kluba izgleda ovako: ...10. Olimpik 23, 11. Radnik 21, 12. Krupa 19 bodova (u video prilogu greškom smo naveli da ova tri kluba, redom, imaju 21, 20 i 19 bodova).

Nekadašnji bh. napadač, a danas trener i fudbalski analitičar, Nedim Jusufbegović, govorio je za Source o vječitom derbiju, borbi za opstanak i mogućem raspletu premijerligaške sezone te u posljednje vrijeme lošem suđenju, a dotakli smo se i propalog projekta evropske Superlige, te aktuelne sezone Lige prvaka.

Jusufbegović, koji je svojevremeno i sam bio akter sarajevskog derbija, a oblačio je dres oba gradska rivala, slaže se da je ovo jedno od presudnih premijerligaških kola, iako je do kraja sezone ostalo još mnogo bodova ostalo u igri.

U video prilogu poslušajte razgovor s Nedimom Jusufbegovićem.

NOVINAR: Mirza Kadić.
SNIMATELJ i MONTAŽER: Kenan Ćemo.

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.