26.2.2015. 0:02
0
„Tihić nema auto vrijedno 350.000 KM, mi to vozilo iznajmljujemo!“
Potpredsjednik SDA Asim Sarajlić je u trećem i ujedno posljednjem dijelu intervjua za Source.ba portal izjavio kako posljednja smjena kadrova Grupe za sigurnosnu politiku u Odboru za odbranu i sigurnosnu politiku SDA nema veze sa borbom za rukovodeće pozicije u stranci.
On tvrdi da je sve pogrešno preneseno javnosti s ciljem da se stvara nemir u SDA.

Imamo Savjet koji broji od 12 do 14 članova, koji u dvije godine se nikad nisu pojavili i organizovali sastanak u punom kapacitetu. Imate situaciju da u mjesec dana trajanja nemira ili pripreme tih nemira Savjet nije dao nikakvu preporuku, prijedlog Predsjedništvu, predsjedniku, Glavnom odboru za bilo kakve mjere. Čemu onda svrha takvom Savjetu?“, objasnio je Sarajlić.

Mnogo se govori o nasljedniku Sulejmana Tihića na čelu SDA, a u javnosti se spekuliše o raznim kandidatima koji bi na Kongresu stranke mogli biti izabrani za novog predsjednika. Među tim potencijalnim kandidatima se nerijetko pominje ime Asima Sarajlića.

Ja ne vidim sebe 2015. godine u utrci za predsjednika“, izjavio je aktuelni potpredsjednik SDA.

Sarajlić ipak potvrđuje da postoje spekulanti okolo SDA i oni koji nisu u rukovodstvu SDA koji proglašavaju favorite. Te spekulacije se plasiraju preko određenih medija, a na pitanje ko stoji iza tih medija smo dobili jedno ime.

Mislim čak da gospodin Bakir Alispahić, koji je bio u ovom Savjetu za sigurnost, tako sam čuo i ne uzimajte me zdravo za gotovo, stoji iza ovog portala Patria koji kao otvara probleme unutar SDA, Kantonalnog odbora, Predsjedništva itd“, izjavio je Sarajlić.

Sarajlić je u jeku protesta građana širom BiH putem svog Facebook profila objavio 13 zahtjeva koji se moraju usvojiti odmah.

Odgovornije ponašanje prema potrošnji državnog novca ili smanjenje plaća, nepotrebnih izdataka, kupovine ili najma objekata, ograničiti kupovinu novih automobila do maksimalne vrijednosti od 25.000KM“, je bio sedmi po redu zahtjev koji je Sarajlić postavio.

Taj njegov zahtjev u praksi ne poštuju ni kadrovi SDA, poput prethodno spomenutog predsjednika stranke Sulejmana Tihića, koji koristi VW Phaeton vrijedan 350.000 KM.

Njegovo službeno vozilo je ovdje u Parlamentu bilo BMW, koje ne koristi kako je bolestan duže vrijeme. Vozilo koje ga je vozilo u stranačke svrhe je Volkswagen Phaeton, koji smo mi iznajmljivali od ASA Auta. Ni to auto nije u vlasništvu stranke. Mi smo to plaćali simboličan iznos, u mjesečnim ratama oko 1.000 KM“, tvrdi Saarjlić.

Ipak, on priznaje da postoje kadrovi stranke koji zloupotrebljavaju poziciju, ali da će se SDA ubrzo „zahvaliti tim kadrovima“, ali nam nije mogao otkriti imena tih zvaničnika.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Emir Preljević
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.