26.2.2015. 0:06
0
Naser Orić: Udavio bih Ratka Mladića golim rukama!
Tokom suđenja Naseru Oriću pred Haškim tribunalom, svjedok Tužilaštva bio je Nikola Popović, čovjek koji je kao pripadnik Vojske RS-a činio zločine na području istočne Bosne.
Njegovo je svjedočenje, odnosno sam dolazak na suđenje u svojstvu svjedoka, izazvalo žestoku reakciju Orića.

Nikola Popović, zvani Cojka, to je čovjek koji je lagao. Sve što je pričao je lagao. On je bio čovjek koji je bio zločinac, čovjek koji je tri dana išao od jutra do mraka i ubijao moj narod, odnosno civile Bošnjake. Nisam mogao da se pomirim sa tom činjenicom, da sjedim i slušam, budem miran, a znam da laže. Vidim da je Sudsko vijeće počelo da mu vjeruje. Ja sam jednostavno eksplodirao“, objasnio je Orić.

Govorio je Orić i o posljednjoj optužnici koja je došla iz Srbije, te o pozadini iste. Pad Srebrenice i ubijanje naroda je za Orića najbolnije sjećanje, koje ga i dan danas prati, te će ga, prema njegovim riječima, pratiti cijelog života.

Ratko Mladić je uhapšen i priveden u Hag nakon što je oslobođen Naser Orić, pa njih dvojica nikada nisu imali priliku da se susretnu.

I bolje što nisam. I bolje što nisam. Sad bih sigurno dobio doživotnu. Ne bih se mogao strpiti. Udavio bih ga rukama“, izjavio je Orić.

U nastavku smo govorili i o periodu nakon agresije na BiH, a ovo je ujedno i posljednji dio intervjua sa Naserom Orićem.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Emir Preljević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.