26.2.2015. 0:10
1
„Izetbegović je preko Šaje poručio Ćeli da Sefera 'potopi što više'!“
Temom o suđenju Seferu Haliloviću pred Haškim tribunalom, te tvrdnjama da su određeni svjedoci instruisani od strane aktuelnog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, smo započeli drugi dio intervjua sa Semirom Halilovićem, članom Predsjedništva BPS-a i piscem.
Ja to nisam izmislio iz svoje glave. Nama je tu informaciju prenio Kemal Ademović, koji je bio šef Tajne službe. Dakle, Izetbegović je preko Senada Šahinpašića Šaje poručio Ramizu Delaliću da Sefera u Hagu potopi što više. Taj razgovor je snimljen, koliko se ja sjećam, dok su se Delalić i Šahinpašić vozili na žičari bjelašničkog ski lifta“, izjavio je Halilović.

Semir Halilović smatra da su određene strukture u BiH željeli ukloniti njegovog oca jer je on namjeravao pozvati na odgovornost službenike KOS-a. S druge strane, govorio je i o optužbama da je upravo Sefer Halilović bio jedan od službenika Kontraobavještajne službe pri JNA.

On je također govorio o prijetnjama upućenim njegovom ocu u kabinetu Predsjednika RBiH, Alije Izetbegovića, koje su upućene nedugo prije atentata na njegovu porodicu.

Lično Alija Izetbegović! Pozvao ga je dan ili dva prije atentata i rekao mu je da ide u Tursku za vojnog atašea, a ako ne ode da mu on više ne može garantovati život“, izjavio je Halilović.

Uskoro ćete imati priliku pogledati treći i ujedno posljednji dio intervjua sa Semirom Halilovićem.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.