25.8.2023. 10:17
0
U Srbiji ubijena dva mladića ispred škole: Jednom su pucali u glavu
FOTO: Nova.rs
Na mjestu događaja zatečen je mladić bez svijesti koji je u teškom stanju prevezen na odjel intenzivne njege. Iz izvora upućenih u istragu objavljeno je da je 20-godišnji mladić upucan u glavu.

U pucnjavi koja se noćas dogodila ispred Osnovne škole Desanka Maksimović u novosadskom naselju Futog ubijena su dvojica mladića, javljaju srbijanski mediji.

Prema riječima dr. Zorana Krulja, glasnogovornika novosadske Hitne pomoći, prvi poziv policija je primila 17 minuta poslije ponoći, piše Telegraf.rs.

Na mjestu događaja zatečen je mladić bez svijesti koji je u teškom stanju prevezen na odjel intenzivne njege. Iz izvora upućenih u istragu objavljeno je da je 20-godišnji mladić upucan u glavu. Povrede su bile preteške te je mladić preminuo u bolnici.

Sljedeći poziv stigao je 51 minutu iza ponoći, kada je policija na mjestu događaja zatekla još jednog mladića bez svijesti. Ekipe hitne pomoći mogle su samo konstatirati smrt na licu mjesta. Imao je 19 godina.

Nova.rs piše da je policija sinoć izvela opsežnu akciju, cijeli Futog je bio blokiran, kao i svi izlazi iz Novog Sada.

Kako pišu srbijanski mediji, na stradale mladiće je pucano iz vozila u pokretu.

Blic piše da je policija uhapsila četvero osumnjičenih, inicijala N.L. (23), D.D. (24), O.R. (21) i B.G. (26). Navodno je samo jedan od njih pucao u ubijene mladiće, prenosi Oslobođenje.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.