24.6.2023. 20:50
0
Ruska televizija: Wagnerovi borci se povlače iz Rostova
Ruska državna TV postaja RT izvijestila je kako je grupa Wagner počela pakirati svoje stvari i da se borci spremaju napustiti Rostov.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u dogovoru s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom razgovarao je sa šefom Wagnera Jevgenijem Prigožinom, napisala je ruska RIA Novosti pozivajući se na bjelorusku press službu.

Dodaju da je Prigožin prihvatio prijedlog šefa Bjelorusije da zaustavi napredovanje Wagnerove grupe u Rusiji te da se poduzmu daljnji koraci za deeskalaciju napetosti. Lukašenkova press služba, kako tvrde ruski novinari, tvrde da postoji nacrt rješenja situacije koji je prihvatljiv objema stranama te da Wagnerovi borci dobivaju sigurnosna jamstva. Nije navedeno koja, ali ranije se pisalo da im Putin nudi amnestiju.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.