26.2.2024. 17:56
0
Mađarska glasala za: Švedska ulazi u NATO
FOTO: unsplash/ilustracija
Parlament Mađarske danas je odobrio ulazak Švedske u NATO savez. 188 glasova je bilo za i šest protiv.
Nakon višemjesečnog čekanja i prolongiranja donošenja odluke, Parlament Mađarske glasao je za ratifikaciju ulaska ove zemlje u vojnu alijansu čime je otklonjena i posljednja prepreka na putu Švedske ka NATO savezu.

Protiv ulaska Švedske u NATO bili su predstavnici desničarske stranke Pokret naše domovine koji su tražili da se stavi veto na ovu odluku

- Samo mi zagovaramo veto na putu ka trećem svjetskom ratu. Ovo što vlada radi je nacionalna izdaja - rekli su zastupnici ove stranke.

Ipak, nakon višesatne rasprave, predstavnici Fidesza koji predvodi Viktor Orban i druge strane ratifikovale su dokument.

(Aldin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.