14.4.2024. 13:43
0
Nije uspio prevariti carinike: Pokazao prazan novčanik, a u ruksaku imao preko 50.000 eura
FOTO: ilustracija
Službenici carine u Bielefeldu u njemačkoj saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Vestfaliji otkrili su gotovinu u ukupnom iznosu od 51.600 eura kod 49-godišnjeg vozača. On prilikom pregleda novac nije prijavio vlastima, ali je ipak otkriven.

Njemački mediji prenose kako je 4. aprila muškarac, koji je vozio automobil registriran u Češkoj na autocesti A44, kontroliran je na odmorištu Steinhausen u blizini Bürena od strane Jedinice za kontrolu prometa zračne luke Paderborn/Lippstadt.

Vozač je rekao da je iz Belgije i odrično je odgovorio na pitanje ima li u automobilu narkotike, oružje ili posebno velike količine gotovine. Kako bi to dokazao, carinicima je pokazao prazan novčanik.

"Uprkos tome, naše su kolege ga odlučile pomnije pogledati i bile su u pravu, rekao je glasnogovornik glavnog carinskog ureda u Bielefeldu.

Naime, na zadnjem sjedištu vozila nalazio se ruksak, a u njemu gotovina.

Na pitanje o tome, muškarac je objasnio da želi iskoristiti novac za kupnju klasičnog automobila. No, nije uspio imenovati prodavca niti dati dokumente o porijeklu novca.

Zbog toga je pokrenut posebni postupak. Gotovina je osigurana kao dio procesa dok se ne razjasne neriješena pitanja.

Dalju istragu preuzeli su carinici iz Carinskog istražnog ureda Frankfurt na Majni, prenosi Fenix-magazin

Njemačka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.