8.4.2024. 16:22
0
Dodik najavio put u Rusiju pa upozorio: BiH možda neće preživjeti rezoluciju o Srebrenici
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik učestvovat će na sigurnosnom forumu krajem aprila i Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, koji će biti održan u junu kada se očekuje sastanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, javlja TASS.

"Za mene je to što me redovno pozivaju na njega jedna od malih privilegija. Nadam se da ću se na marginama foruma sastati sa Lavrovom i drugim važnim ruskim ličnostima", izjavio je Dodik za televiziju Rusija 24.

Usput, Dodik je poslao poruku da BiH možda neće 'preživjeti' usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN-u.

"Usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN zakomplikovat će odnose u BiH, što BiH možda neće 'preživjeti', izjavio je Dodik.

Predsjednik RS upozorio je da BiH, zbog odredaba te rezolucije, "možda neće preživjeti kao jedinstvena država".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.