9.4.2024. 22:22
1
Dodik: BiH ne može preživjeti rezoluciju o Srebrenici. Bošnjaci su urušili svaku mogućnost dogovora sa Srbima
Nacrt rezolucije ugledao je svjetlo dana kad ga je objavio novinar iz Washingtona Ivica Puljić na društvenim mrežama.

Naravno, nije dugo trebalo da se oglasi predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik:

"Guranjem rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a bošnjački političari u BiH trajno će urušiti svaku mogućnost dogovora sa Srbima. Potpunom zloupotrebom i privatizacijom institucija od strane Bošnjaka, sponzorisanih od Njemačke, pokazuju da BiH ne može preživjeti ovu podvalu u vezi sa Srebrenicom.

Sve u vezi sa Srebrenicom je jedan politički projekat koji treba trajno da obilježi srpski naprod, a istorija će pokazati da li je to projekat bivšeg predsjednika Amerike Bila Klintona i tadašnjeg bošnjačkog lidera u BiH Alije Izetbegovića.

Srbi ne smiju da nasjedaju na ove provokacije bošnjačkih političara i njihovih sponzora sa Zapada, koji su i tada, a i sada, imali za cilj satanizaciju srpskog naroda. Postoje ozbiljni dokazi da je Srebrenica bila dogovor Alije Izetbegovića i Bila Klintona. Ni u tom smislu događaji u Srebrenici ne mogu se po međunarodnom pravu okarakterisati kao genocid.

Bošnjaci i Nijemci prvenstveno, koji žele da operu svoju zločinačku prošlost, sada žele političkim nasiljem da nametnu to pitanje. Mi Srbi kažemo da to nije bio genocid i da ne prihvatamo nikakve rezolucije niti platforme.

Kao nacija treba da odbacimo nametanje ovog pitanja, da mu ne dajemo nikakvo pokriće. Za Srbe to nije bio genocid i apsolutno treba odbaciti bilo kakvu spekulaciju o tome".


(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.