30.1.2024. 15:12
0
Policija saopštila detalje ubistva na Otoci
U nedjelju, 28. januara, u 23.35 minuta u sarajevskom naselju Otoka, preciznije na raskrsnici ulica VII transverzala i Meše Selimovića nepoznati muškarac pucao je vatrenim oružjem na Citroen i pritom usmrtio 19-godišnjeg mladića, saopćio je MUP KS još ranije.

"Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su u Ul. VII transverzala zatekli putničko vozilo Citroen u kojem je bila muška osoba sa vidnom povredom u gornjem dijelu tijela. Ljekari zavoda za Hitnu medicinsku pomoć su sedam minuta konstatirali smrt osobe, a utvrđeno je da je riječ o muškarcu od 19 godina inicijala F. P. iz Sarajeva. Vozaču i putniku, oba su 19-godišnjaci, konstatovane su lakše tjelesne povrede, dok treći putnik, također 2005. godište, nije zadobio povrede", podsjetila je danas na pressu glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Dodala je da je tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva izašla na lice mjesta i rukovodila uviđajem koji su obavili pripadnici Uprave policije MUP KS.

"Uz intenzivan rad policijskih službenika pod rukovođenjem postupajuće tužiteljice kroz nekoliko sati došlo je do informacija o muškarcu za kojeg postoji osnov sumnje da je počinilac ovog krivičnog djela. Tako je jučer u poslijepodnevnim satima slobode lišen muškarac inicijala A. Š, 2000. godište iz Sarajeva, da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav dva, tačka b.

Također, jučer u poslijepodnevnim satima slobode su lišena još dva muškarca iz Sarajeva, jedan od 37, drugi od 24 zbog sumnje u krivično djelo pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela. Svi lišeni slobode trenutno su u službenim prostorijama Uprave policije MUP KS i nad njima se provodi kriminalistička obrada, dakle, nastavlja se intenzivna istraga, po nalogu postupajuće tužiteljice provode se brojne radnje koje bi trebale doprinijeti potpunom rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je izvršeno ovo krivično djelo i, naravno, prikupljeni dokazi", saopštila je Novalić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.