18.7.2023. 17:24
0
Vučić se sutra sastaje sa Stoltenbergom, sastanak u Briselu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se sutra s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Briselu u 19 sati.

Oni će razgovarati o situaciji na sjeveru Kosova, kako je Vučić već najavio, a nakon sastanka je planirano obraćanje medijima.

Podsjetimo, predsjednik Srbije je Stoltenbergu uputio zahtjev za susret 12. jula, dok je Stoltenberg istakao spremnost da se sastane s liderom.

Tenzije na sjeveru Kosova su počele krajem maja, kada su albanski gradonačelnici pokušali uz pomoć policije da uđu u općinske zgrade, čemu se usprotivilo lokalno srpsko stanovništvo. Vučić je nekoliko puta govorio o trenutnoj situaciji i pozvao Srbe da sačuvaju mir.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.