3.4.2024. 11:15
0
Mladić i djevojka "paukom" krali automobile po parkinzima
FOTO: n1/ilustracija
Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom djevojkom i 27-godišnjim mladićem koji su osumnjičeni za počinjenje sedam krađa i jedan pokušaj krađe. Policija navodi kako se sve odvijalo na području Maksimira i Novog Zagreba.

Mladić i djevojka su po prethodnom zajedničkom dogovoru dolazili na javne parkinge. Od 7. januara do 23. februara su na vučno vozilo, popularnog "pauka," namijenjeno za prevoz automobila utovarili lične automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda bez registarskih oznaka. 

Automobile su zatim smještali na zasad nepoznatoj lokaciji i naknadno ih prodavali trgovačkom preduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira. Takođe se sumnjiče da su 3. marta i 1. aprila koristeći vučno vozilo marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka otuđili lične automobile marke Škoda i Opel. 

Sajlom su ih podizali na vučno vozilo i zatim odvozili u nepoznatom smjeru. 1. aprila su na parkingu u Balokovićevoj ulici u Novom Zagrebu pokušali otuđiti vozilo marke BMW italijanskih registarskih oznaka, ali su ih zaustavili policajci. 

Kaznenim djelima prouzrokovali su ukupnu materijalnu štetu od oko 12.700 evra. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok su kaznene prijave dostavljene Opštinskom kaznenom tužilaštvu u Zagrebu, prenosi "Index".

(Aldin B.)

Zagreb
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.