24.6.2023. 11:40
0
Gradonačelnik Moskve uveo antiterorističke mjere, blokade na prilazima gradu
FOTO: Screenshot
Gradonačelnik Sergej Sobjanin je donio "antiterorističke mjere" u glavnom gradu Moskvi zbog sve intenzivnijih sukoba između ruske vojske i plaćenika iz Wagnera.


Pooštrenje kontrole

Sobjanin je putem svog Telegram kanala da su već uvedene pooštrenje kontrole prometa na ulicama. Također je spomenuo mogućnost ograničenja velikih okupljanja.

Na autoputu Varshavskoye raspoređena su policijska pojačanja i kamioni s pijeskom. Na Jaroslavskom autoputu ostavljene su dvije trake za ulaz i policija provodi selektivne pretrage automobila.

-Kao rezultat pristiglih informacija, u Moskvi se provode protuterorističke mjere za jačanje sigurnosti - napisao je gradonačelnik Sobjanin.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov također je na Telegramu napisao o pojačanim sigurnosnim mjerama. Vorobjov je pozvao građane da se, ako je moguće, suzdrže od putovanja automobilima prema južnoj Rusiji, gdje je situacija trenutno posebno napeta.

Oružana pobuna

Podsjećamo, u ranim jutarnjim satima plaćenici grupe Wagner pokrenuli su oružanu pobunu protiv ruskih snaga, zauzevši grad Rostov na Donu, najavljujući marš na Moskvu, prenosi Avaz. 



(A.R.)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.