17.9.2023. 15:37
0
Zukić: "Bakir nije naslijedio stranku od oca, SDA nije protiv SAD-a"
Delegat SDA u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Muamer Zukić u novoj objavi na Facebooku naslovljenu kao "Nova generacija nasljednika SDA!" tvrdi da Stranka demokratske akcije (SDA) nije protiv SAD-a.

I bez obzira koliko puta pojedini mediji ponovili tu frazu, to neće postati istina. Mi možemo biti samo protiv pogrešnih političkih poteza pojedinaca, bez obzira odakle dolazili i ko oni bili. Nema tog argumenta koji će opravdati suspenziju ustava jedne države na jedan dan, samo da bi neko bio u vlasti ili da bi neko bio izbačen iz vlasti. Kogod stoji iza tog pojedinačnog čina, ne samo da je nanio štetu Bosni i Hercegovini, nego je zadao udarac demokratiji općenito. Zukić dalje tvrdi da kad bi anketirali intelektualce, političare, ili čak sve građane USA na način da im postavite to pitanje – vjerujem da bi 99 posto njih bilo protiv suspenzije ustava jedne države na jedan dan samo da bi neke stranke formirale vlast.

Ko će naslijediti Džeku? Ne zato što Džeko posjeduje Bosnu i Hercegovinu i njen nacionalni fudbalski tim, niti zato što je sultan ili kralj, nego jer je kapiten i lider naše reprezentacije. Pitanje je i ko će od mladih generacija naslijediti naše poznate glumce, intelektualce, ulemu… pita se Zukić i pojašnjava:

U našem bosanskom jeziku, to se tako kaže. Novi koji dolaze nasljeđuju u poslovima one koji su bili prije njih. Termin ‘naslijeđe’ je određeni vid poštovanja prema onima koji su bili prije nas, jer ne krećemo od nule. Ranije generacije imaju svoja dostignića i mi zapravo nastavljamo njihovim putem, te je to svojevrstan emanet koji nosimo kao ‘naslijeđe’. Na koncu govorimo o univerzalnoj ljudskoj vrijednosti – mi smo naslijedili civilizaciju od prethodnih generacija i ostavljamo je u nasljeđe našim potomcima.

Dodaje da Bakir nije naslijedio SDA od oca, jer je poslije rahmetli Alije na čelo Stranke došao Tihić!

I Bakira će u budućnosti neko naslijediti, u smislu da će nastaviti voditi i unaprjeđivati SDA. Tako to ide…

“SDA OKUPLJA NAJVIŠE BOŠNJAKA” Istakao je da SDA, koju toliko napadaju, je politički subjekat pod čijom zastavom su Bošnjaci oživjeli kao politički narod, a Bosna i Hercegovina počela svoj put kao nezavisna država.

SDA je primarno politički vodila naš narod u odbrani od vojne agresije 90-tih. SDA i danas okuplja najviše Bošnjaka i zapravo znači njihovo političko jedinstvo i njihovu političku snagu. SDA je kičma probosanskog bloka. I vjerujem ako, uslovno rečeno, zagusti – gotovo sve patriote ove države će biti s SDA i uz SDA. Zato ćemo je čuvati i učiniti još jačom, bez obzira na sve unutarnje i vanjske napade. To vam mi, NOVA GENERACIJA NASLJEDNIKA SDA, od najnižeg do najvišeg nivoa njenog organiziranja, GARANTUJEMO! A SDA ima svoje slabosti i mi smo nekako najspremniji da ih javno priznamo, što je također kvalitet više – napisao je na Facebooku delegat SDA u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Muamer Zukić.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.