15.12.2023. 11:47
0
Kosovo: Danas istječe rok za preregistraciju automobila sa srbijanskih na kosovske tablice
U četiri općine na sjeveru Kosova u kojima Srbi čini većinu u petak će biti završen proces preregistracije vozila sa srbijanskih na registarske oznake Kosova.

Zamjenik ravnatelja policije za sjevernu regiju, Veton Elshani, rekao je da je broj registarskih tablica dosad dosegao 3.400, te da je zbog velikog interesa, Vlada Kosova odlučila je produljiti rok za prenamjenu ilegalnih registarskih oznaka do 15. prosinca.

Tako će nakon isteka ovog roka građanima koji nisu registrirali svoje automobile biti zabranjeno sudjelovanje u prometu, a njihovi automobili smatrat će se neregistriranim.

Spor oko registarskih tablica već gotovo tri godine raspiruje napetosti između Srbije i Kosova.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.