17.10.2023. 22:13
0
Palestinska policija ispalila suzavac na demonstrante u Ramali
FOTO: AP
Palestinske sigurnosne snage ispalile su suzavac i šok bombe u centru Ramale kako bi rastjerale demonstrante koji su bacali kamenje i skandirali protiv predsjednika Mahmouda Abbasa. Demonstranti su se okupili nakon smrtonosnog napada na bolnicu u Gazi.

Sukobi s palestinskim sigurnosnim snagama izbili su u utorak kasno uvečer kao I u nizu drugih gradova na okupiranoj Zapadnoj obali, nakon što je projektil pogodio bolnicu u Gaza Cityju rezultirajući smrću najmanje 500 civila koji su se krili od izraelskog bombardovanja. Palestinsko ministarstvo je saopćilo da iza napada stoji Izrael, dok je izraelska vojska demantovala te navode.

Protesti protiv Izraela su se proširili širom palestinske teritorije a video iz Hebrona pokazuje stotine ljudi kako marširaju niz ulice.

Demonstranti su se okupili i u Amanu, Jordanu, gdje su navodno provalili u izraelsku ambasadu, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.