5.11.2023. 13:23
0
Situacija u Hamburgu i dalje ista: Policija sumnja kako muškarac ima eksploziv
FOTO: dpa
Zgrade terminala aerodroma u Hamburgu i nekoliko aviona evakuisani su nakon što se naoružani muškarac s djetetom u automobilu dovezao na pistu, rekla je glasnogovornica aerodroma za dpa u subotu navečer.

"U toku je talačka situacija. Naša pregovaračka ekipa je u kontaktu s osobom u autu. Situacija ostaje statična", rekao je za dpa glasnogovornik hamburške policije.

Prema saveznoj policiji, naoružani muškarac je svojim vozilom probio aerodromsku ogradu oko 20 sati i dovezao se na stajalište aerodroma. Imao je pištolj i već je dvaput pucao u zrak, rekao je glasnogovornik policije Thomas Gerbert.

U međuvremenu je potvrđeno da je u automobilu i dijete. Muškarčeva supruga prethodno je kontaktirala policiju zbog moguće otmice djeteta, rekao je glasnogovornik.

Na licu mjesta su jake policijske snage, s jedinicama raspoređenim u blizini vozila, prenosi HINA.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.