14.4.2024. 8:02
0
IDF: Lansirano više od 300 prijetnji različitih vrsta, presreli smo 99 posto
FOTO: screenshot/x
Glasnogovornik izraelske vojske (IDF) Avičaj Adre saopćio je da je Iran lansirao više od 300 "prijetnji različitih vrsta" prema Izraelu.

- Presreli smo 99 posto prijetnji i ovo je vrlo važno strateško postignuće - rekao je Adre.

On je dao pregled oružja koje je korišteno za ciljanje Izraela:

- Od oko 170 bespilotnih letjelica koje je lansirao Iran – niti jedna nije prodrla u državu Izrael, jer su ih ratni avioni zračnih snaga i sistemi protivzračne odbrane naših i naših saveznika presreli na desetke.

- Od više od 30 krstarećih projektila koje je lansirao Iran – niti jedan projektil nije probio izraelski teritorij. Naši borbeni avioni presreli su 25 projektila izvan granica zemlje.

- Od više od 120 balističkih projektila, vrlo mali broj je probio izraelsku granicu, dok su ostali projektili presretnuti. Ovaj mali broj pao je na bazu zračnih snaga u Nafatimu i prouzrokovao manju štetu na infrastrukturi.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.