20.6.2023. 11:38
0
Najmanje šestoro novorođenčadi u Zagrebu zaraženo enterovirusnim meningitisom
FOTO: Robert Anic/PIXSELL
Na Odjelu neonatologije KB-a Sveti Duh najmanje šestero novorođenčadi zaraženo je enterovirusnim meningitisom. Bebe su se, prema neslužbenim informacijama, razboljele 11. i 12. juna te su raspoređene u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj te u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Iz KB-a Sveti Duh za Index kažu kako su tek jučer uočili te dobili informacije da nekoliko djece rođene u toj bolnici ima simptome enterovirusnog meningitisa. 

"Djelatnici Klinike za ginekologiju i porodništvo KB-a Sveti Duh su u ponedjeljak 19. lipnja 2023. uočili te dobili informacije iz drugih ustanova da nekoliko djece rođene u Klinici ima simptome enterovirusne bolesti. Odmah po uočenome poduzete su sve potrebne aktivnosti te obaviještena Služba za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, koja je donijela mjere koje se već provode, uključujući i zabranu posjeta na odjelima.

Enterovirus je izoliran kod šestero novorođenčadi, rođenih između 8. i 12. lipnja 2023. Djeca se trenutno nalaze na liječenju u našoj bolnici te Klinici za dječje bolesti, a dijete liječeno u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević otpušteno je na kućnu njegu. Situacija se redovito prati, koordinacija svih dionika je svakodnevna, a danas su u bolnici sanitarni inspektori Državnog inspektorata", kazali su iz ravnateljstva bolnice Sveti Duh. 

Goran Tešović iz Zavoda za infektivne bolesti je potvrdio da je kod njih bilo jedno dijete oboljelo od enterovirusnog meningitisa koje je prebačeno sa Svetog Duha te da je danas otpušteno budući da je bilo dobrog općeg stanja.

KB Sveti Duh jučer je o situaciji informirao Nastavni zavod Dr. Andrija Štampar te zabranio posjete. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.