2.10.2023. 11:36
0
Novi snimci kosovske policije: Pripreme za napad navodno izvršene na Kopaoniku i Pasuljanskim livadama
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja nastavio je da objavljuje video snimke i fotografije, navodeći da je riječ o dokaznom materijalu o događajima u Banjskoj.

Novi materijal objavljen je jučer. Riječ je o fotografijama naoružanja, ali i video snimcima koji navodno pokazuju vježbe i pripreme za napad vršene u centralnoj Srbiji, odnosno na Kopaoniku i Pasuljanskim livadama. Ujedno su objavljeni snimci na kojima se, prema navodima Prištine, vide početni napadi, kada je i ubijen pripadnik Kosovske policije.

Ove snimke su na jučerašnjoj konferenciji medijima predstavili kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja i generalni direktor Kosovske policije.

Svećlja je naglasio da su snimci pronađeni u jednom od dronova koji su zaplijenjeni u Banjskoj, a koji je, kako je kazao, „bio u rukama terorista“.

U opisu prvog videa, Kosovska policija navodi da je nastao 26. avgusta, te da prikazuje kadrove na Kopaoniku, odnosno odmaralište i hotel Grej u vlasništvu Milana Radoičića, prenosi KosSev.



Drugi video snimak, kako navode, usnimljen je u blizini prostora u vlasništvu Radoičića, a na njemu se vidi testiranje odjeće protiv termo kamera.



Kosovska policija dalje tvrdi da su ostali snimci nastali 20. septembra, na vojnom poligonu Pasuljanske livade.

Policija smatra da se na narednom snimku vidi operativna taktička vježba za napad uz podjelu na više grupa i uz korištenje dugih cijevi i vojne opreme.

„Grupa simulirala napad, a simulirane su i povrede pripadnika terorističke grupe kao i pružanje prve pomoći“, navode iz KP.



Sljedeći snimak, kako tvrde iz KP, pokazuje da je navodno grupa naišla na otpor, te se simulira podrška oklopnim vozilima.



Kosovska policija je ujedno objavila dva snimka navodeći da se na njima vidi početak sukoba između grupe i Kosovske policije, u kojima je i ubijen jedan službenik.



(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.